O nas
Kafej to cukiernia jednocześnie wegańska, bezglutenowa jak i bezcukrowa.
Specjalizujemy się również w słodyczach dla alergików.
W naszej cukierni, oferujemy szeroki wybór wyjątkowych i smacznych wypieków, które spełniają najwyższe standardy dla osób na diecie wegańskiej, bezglutenowej i bezcukrowej.
Nasze wypieki są pełne aromatu i smaku, dzięki czemu każdy może cieszyć się ulubionymi smakami, nie rezygnując przy tym ze zdrowego stylu życia. Oferujemy szeroki wybór ciast, monoporcji, ciasteczek, a także tortów na specjalne okazje, takie jak urodziny, śluby czy baby shower.
Nasz zespół każdego dnia pracuje nad ulepszaniem naszych produktów i dostarczaniem naszym klientom najlepszej jakości wypieków. Naszym celem jest zapewnienie naszym klientom nie tylko smacznych, ale również zdrowych wypieków, które będą spełniać ich wymagania i potrzeby. Jeśli macie nietolerancje, alergie pokarmowe czy jesteście uczuleni na jakieś produkty, bądź po prostu czegoś nie lubicie… zgłoście się do nas!
Nasze ciasta powstają z naturalnych, specjalnie dobranych składników. Staramy się aby wszystkie produkty zachowały swoje wartości, dlatego większość ciast jest robiona wg. zaleceń diety witariańskiej (Raw Food Diet), która wyklucza produkty wysoko przetworzone oraz poddane działaniu temperatury powyżej 47 st. C (która niszczy enzymy i składniki mineralne zawarte w warzywach i owocach).
Poza tym stosujemy metodę namaczania orzechów użytych do wytwarzania ciast i tortów co powoduje neutralizację inhibitorów enzymatycznych, które blokują enzymy trawienne, co przekłada się m.in. na to, że wiele wartościowych substancji z orzechów wchłania się tylko w 40%. - czyli jednym słowem namoczenie orzechów sprawia, że inhibitory zostaną zneutralizowane i tym samym dostarczamy organizmowi 100% wartości odżywczych, jakie zawierają orzechy.
Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszej cukierni i skosztowania naszych wyjątkowych wypieków!